pl
home

Podróż do świata kawy

Jak kawa powinna smakować, jak ją testować i jak ją przyrządzać.

Zapraszamy na cykl wykładów i warsztatów dla tych, którzy na kawie powinni się znać, by goście restauracji, cukierni czy hotelu byli usatysfakcjonowani po wypiciu filiżanki tego współczesnego „napoju bogów”.

Opowiemy jak kawa powinna smakować, jak ją testować i jak ją przyrządzać. Będzie też o biznesie o smaku kawy. Praktyczne wskazówki od praktyków!

Wybrane tematy spotkań:

MLEKO: Jakie mleko do kawy? Wpływ rodzaju pasteryzacji i temperatury mleka po spienieniu na jego smak

WODA: Wpływ wody na smak kawy. Woda a żywotność urządzeń.

ALTERNATYWY: Metody alternatywne w kawiarni - drip, chemex czy może ekspres przelewowy?

CUPPING: Zasady przeprowadzenia cuppingu. Cupping jakościowy kaw z segmentu speciality.

COFFEE BUSINESS: Od palarni kawy do sieci kawiarni i producenta Cold Brew na podstawie doświadczeń Etno Cafe.

Więcej informacji na temat planu spotkań >>>

Do udziału zapraszamy m.in. przedstawicieli restauracji, kawiarni, cukierni, gastronomii w hotelach.

Organizatorami wydarzenia są:

 

primulator.jpg

logo-etno-cafe.jpg

2018-07-24